REACOBLATS

 

CARACTERÍSTIQUES DE L’ESPECTALE:

Acoblats és el títol de l’espectacle que resulta de l’original fusió de dues de les modalitats més representatives de la música popular i tradicional catalana: les havaneres i la música de cobla. Els intèrprets són el grup Port bo i la cobla Montgrins, dues de les formacions més destacades en cadascuna de les esmentades especialitats, que actuen sota la direcció del mestre Antoni Mas.

 

POSADA EN ESCENA:

L’espectacle Acoblats té una durada d’una hora i mitja, sense mitja part, i posa en escena un total de setze intèrprets: dotze músics, tres cantants i el director.

 

CARACTERÍSTIQUES TÉCNIQUES:

L’espectacle compta amb equip de so i de llum, així com amb el personal tècnic necessari per al muntatge i funcionament.

 

REPERTORI MUSICAL:

La taverna, Cala Montgó, No sé, Barquejant, Ulls verds, La calma del mar, Busca’m a l’Empordà, Encisadora, El capità, La botiguera, Lola la tavernera, L’hostal, Oreneta gentil, El canó de Palamós, La bella Lola, El meu avi i La gavina.

 

CONTRACTACIÓ:

Podeu contractar l’espectacle a través del vostre representant habitual o bé adreçar-vos a: Martí Camós, tel 629313831, marticamos@hotmail.com

Carles Casanovas, tel 630875559, carles@portbo.com


L'Espingari i Factoria Mascaró estrenen "Indiano sons i els passos perduts"

 

 

 

La presentació és dissabte 29 de juliol a les 21.30h al Pati del Centre Cultural de Vilanova del Vallès.

 

L'espingari presenta conjuntament amb la Fundació Mascaró l'especlacle "Indiano Sons i els passos perduts" on s'uneixen els i les dansaires de la Factoria Mascaró i les Veus de l'Espingari per portar-vos a fer un viatge visual i auditiu a través d'havaneres, boleros, jotes, rumbes i cançons de banda i banda de

l´ Atlàtnic.


EL CAFÈ DE L’HAVANA

EL CAFÈ DE L’HAVANA:

 

Un espectacle musical inspirat en la rivalitat de dos dels grups més antics i representatius de casa nostra.

 

Des de fa molt de temps, els Pescadors de l’Escala i el Port Bo han mantingut una mal dissimulada competència per veure qui cantava millor, qui tenia més actuacions, qui enregistrava més discs, qui tenia més seguidors... Una competència que, tot i que es podria considerar normal dins d’un cercle reduït com és el món de les havaneres, tots dos grups han decidit trencar amb l’excusa de la celebració dels cinquanta anys d’existència.

 

I vet aquí que han escollit una manera ben original de fer-ho: Consisteix a parodiar-se ells mateixos a través d’aquest espectacle divertit i original.

 

Espectacle que comparteixen amb la soprano Indira Ferrer-Morató i el pianista Antoni Mas, com si aquests fossin els convidats per fer de mitjancers a l’hora de posar pau en les velles discòrdies.

 

Aquesta és la increïble història que s’explica en un vell cafè de l’Havana senyorial que podreu escoltar i contemplar si us decidiu a passar la porta per prendre una tassa de la mítica infusió amb tots nosaltres.

 

DESCRIPCIÓ DEL CONCERT ESPECTACLE:

 

Ens trobem dins del cafè de l’havana, on s’ha de produir el desafiament entre els dos grups, Port Bo i Els Pescadors de l’Escala. L’objectiu és aclarir on varen germinar per primer cop les havaneres, si a Palafrugell, lloc d’origen del Port Bo o a l’Escala. En aquest litigi, sempre en to còmic, els dos grups van presentant les seves credencials en forma del seu propi repertori però allò que tenen en comú, la nostàlgia de la llegenda caribenya, representada per la "mulata" (Indira Ferrer-Morató), els va apropant. Finalment, la curiositat per saber com sonarien barrejats va produint diferents combinacions musicals amb membres d’un costat i l'altre i on finalment també s’hi incorpora la fantasia de la mulata.

 

QUINA ESTRUCTURA ESCÈNICA TÉ:

 

És una combinació de teatre i concert. Les cançons que es canten tenen relació amb l’argument.

 

OBJECTIUS ARTÍSTICS:

 

L’ Excusa de la confrontació dels grups Port Bo i els Pescadors de l’Escala, ens permet gaudir de dues formes d’interpretar l’havanera, la pròpia de cada grup juntament amb una forma més clàssica de cantar aquest tipus de gènere, per la soprano Indira Ferrer-Morató i el pianista Antoni Mas, que precisament recorda com eren cantades aquestes melodies, sempre per veus líriques als salons de l’Havana colonial. De la interrelació entre aquests intèrprets en surten un ventall amplíssim de possibilitats de cantar l’havanera. D’aquesta manera l’espectador podrà escoltar des d’una interpretació senzilla, plena de carisma, a una de gairebé coral, una amb influències de sarsuela, una autòctona de Cuba, una interpretada al piano, etc. Un segon objectiu és la d’explicar d’una forma entenedora i divertida la gestació i el creixement d’aquest gènere musical tan arrelat al nostre país actualment.

 

DURACIÓ DEL CONCERT:

 

Una hora i mitja aproximadament.

 

ENLLAÇOS:

http://www.portbo.com/

http://www.pescadorsdelescala.cat/

http://indiraferrermorato.com/

http://bit.ly/2bcLRxL

Documentació cedida per Albert Prat.

( Membre del grup d´havaneres Els Pescadors de l´Escala )


tONI SUBIRANA canta la poesia del Nadal

(Cançons d’Advent i de Nadal)

 

El Nadal és una de les èpoques de l’any on la música té més presència.

 

La gent es reuneix per a cantar i el més habitual és entonar aquelles nadales que en diem de “tota la vida”.

 

Però el Nadal ha estat un tema recurrent en la poesia catalana, ja sigui tractat des d’un punt de vista religiós o com a tradició que ens uneix i que ens desperta uns sentiments que comparteixen moltes persones.

 

Toni Subirana ha posat música a una sèrie de poemes on el misteri religiós apareix com a testimoni de molts sentiments i sensacions que es desperten al Nadal: L’enyorament per les persones que no hi són circumstancialment, i el dol per les que ja mai més hi seran; la reflexió sobre les desigualtats del món en uns dies de l’any abocats a la sobreabundància; el gust per perpetuar les tradicions més arrelades i casolanes com el Pessebre i els reis Mags i les importades, com l’arbre i Santa Claus, que conviuen en més o menys harmonia...

 

Toni Subirana passejarà aquest espectacle pels nostres escenaris des del primer diumenge d’Advent fins al 2 de febrer (dia de La Candelera), que és quan la tradició marca que s’ha de retirar el pessebre.

 

Ara és el moment de reservar el dia que us interessi, tingueu en compte que els caps de setmana i els festius són les dates més sol·licitades i les que primer s’emplenen.El recital es presenta en tres formats instrumentals per tal de poder accedira tot tipus d’espais: teatres, centres culturals, esglésies, casals, sales polivalents, centres cívics, instituts, escoles, biblioteques, etc.

 

A la última part del recital Toni Subirana cantarà algunes nadales tradicionals catalanes i cançons de Nadal internacionals.

També es contempla la participació d’alguna coral local infantil en algun tema del repertori per tal d’implicar als més petits i a les seves famílies en el concert nadalenc.

 

És innegable la tasca que han fet els cantautors en la difusió de la poesia, molts d’ells sovint s’han dedicat monogràfics a un autor determinat però no és habitual reunir un bon nombre de poetes al voltant d’un tema concret com ara el Nadal, una festivitat i una tradició que, en canvi, ha donat pàgines molt brillants de la nostra literatura i que mereixen no quedar esgrogueïdes.

 

Què millor sinó que llançar-les a l’aire acompanyades d’una melodia?

 

Programa del concert:

 

Toni Subirana ha musicat diversos poemes fins a confegir un repertori que no

amaga una certa vocació antològica.

 

- Pessebre d’amor (Toni Subirana)

 

- El rústic villancet (Josep Carner)

 

- Albada Nadalenca (Carles Fages de Climent)

 

- Nadal (Joan Salvat-Papasseit)

 

- Els núvols de Nadal (Joan Maragall)

 

- Nit de Nadal (Guerau de Liost)

 

- Nadala (Nit de Nadal) (Àngel Guimerà)

 

- Rondalla del bou (Marià Manent)

 

- També vindrem, infant, a l’hora vella (J.V. Foix)

 

- Pessebre vora el mar (Tomàs Garcés)

 

- Cançó de l’estrella (Jacint Verdaguer)

 

- Sonet (Miquel Martí i Pol)

 

- És Nadal (Miquel-Lluís Muntané)

 

Música de totes les cançons: Toni Subirana

 

Contacte:

Toni Subirana

Tels. 972 76 70 40 / 645 60 77 83

tsubirana@tonisubirana.com

www.tonisubirana.com


La PRIMA COBLA

Espectacle nascut arrel d’una llarga amistat entre La Principal de la Bisbal i el duet format per Indira Ferrer-Morató i Antoni Mas – soprano i piano respectivament -. Les dues formacions s’uneixen per crear un projecte ambiciós de caire romàntic i nostàlgic, en el que s’apropa la música a tots els públics.


Què és la Prima Cobla?
La Prima Cobla és un projecte basat en la unió de dos elements puntals de la música del nostre país -l’havanera i la música per a cobla- per interpretar obres clàssiques i simfòniques de compositors romàntics de finals del segle XIX i principis del XX, com són Albéniz, Bizet, Granados o Enric Morera. La veu de la moderna Prima Donna s’escapa de l’orquestra simfònica per aixoplugar-se en el so de la cobla, buscant un innovador i característic timbre musical que agermana la veu lírica amb l’expressió més genuïna i representativa de la música catalana, i es pretén constatar que la veu lírica pot sustentar-se i fins i tot enriquir-se amb l’acompanyament musical de la més singular de les orquestres. De la fusió de tots aquests components, es treu cada formació del seu àmbit més pur per interpretar, de manera curosa i amb la màxima rigorositat, altres estils que no els són tan propis. Els arranjaments estan fets especialment per a l’ocasió, de la mà de dos grans coneixedors d’ambdues formacions, Francesc Cassú i Antoni Mas.


Un espectacle diferent i proper
La formació de cobla a l’escenari deixa de ser l’habitual per donar protagonisme a l’excel·lent veu de la soprano, on recau la gran majoria del pes de l’espectacle, magistralment acompanyada al piano d’Antoni Mas i la cobla La Principal de la Bisbal. És un espectacle dirigit a tots els púbics, a qui li agradin les coses innovadores, als amants de la música clàssica, a qui els agradi el so de la cobla i als incondicionals del repertori català…

 

Per més informació:

http://bit.ly/1Q7jeNS

https://youtu.be/DRnSDYhpRfM


LA BANDA DEL PAÍS PETIT

(La Principal de la Bisbal & Els Cremats)

 

Jordi Garcia guitarra; Narcís Ferrer veu; Koko de Murga veu, piano; Enric Ferrer veu, flauta travessera i trombó; Xevi Juanals guitarra; Charly Pons percussions i bateria. Flabiol, Pere Rabasseda; Tibles, Lluís Pujals i Gabriel Castelló; Tenores, Ferran Miàs i Jordi Parrot; Trompetes, Albert Font, Josep Ramon Prats i Ramon Mora; Trombó, Gabriel Duch; Fiscorns, Gerard Serrat i Jordi Montasell; Contrabaix, Joan Xandrich Direcció musical, Francesc Cassú.

 

Degut a la bona relació que existeix entre La Principal de la Bisbal i Els Cremats, ja fa temps que volíem dur a terme un projecte en comú. D’aquest desig recíproc ha nascut una nova formació anomenada “La Banda del País petit”. En aquest camí que iniciem junts, transportarem a l’oient per un emotiu viatge al llarg de les melodies catalanes que han marcat a diferents generacions.

 

L’ espectador, doncs, farà un passeig per les cançons més famoses dels darrers 40 anys en la nostra llengua. Durant aquest trajecte recorrerem des de les lletres compromeses dels cantautors del moviment de la nova cançó fins les obres més introspectives i quotidianes de la música indie actual, passant, com no podia ser d’altra manera, pels temes més alegres i festius del rock català de les dècades dels 80 i 90.

 

Tot això, però, sense que cap de les dues formacions renunciïn al seu caràcter propi, la seva manera de fer, viure i entendre la música. Assumint plegats la complexitat de versionar cançons que són referents de la música catalana.


Estem davant d’una combinació de proporcions perfectes que ens deixarà les emocions a flor de pell, sentiments que ens recorden tot allò que fa gran aquest país petit. 

 

Per més informació:

http://bit.ly/1R6GvNL

https://youtu.be/QCfitEXEtuA