BERGANTÍ

30 ANYS 1982 - 2012

 

El Grup Bergantí es va crear la tardor de l’any 1982.

 

De llavors ençà han estatun munt d’actuacions que han portat

al Grup Bergantí a actuar a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i

Formentera.

 

 A Pamplona, Getxo (Euskadi), Bakio (Euskadi),Sopelana (Euskadi), Mayorga (Valladolid), Múrcia, Dénia (Alacant), Mirepoix, Castelnaudary, Osseja i Elna (França), Andorra, Luxemburg, i a Cuba a la ciutat de l’Havana, amb motiu de la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya a Cuba.

 

A Catalunya de entre les cantades d’havaneres que podríem remarcar per la seva popularitat, ha actuat a la de Calella de Palafrugell (1983-1988- 1994-1998- 2002-2007-2010-2013-2016), a l’Arbreda de Palamós (1995 a 2016), Calafell (2004 a 2016) Begur, l’Escala, Platja d’Aro, l’Estartit, Lleida, Tarragona, a les Festes de la Mercè a Barcelona.

 

Aquesta formació musical també ha actuat en diversos actes oficials compodem destacar en el “Juan Sebastián de El Cano” amb motiu del Saló Nàutic Internacional, a la clausura de les jornades pre-olímpiques que es realitzà en el Palauet Albéniz de Barcelona, quan es va presentar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 1.992, a destacar també la participació a les Festes per a lacommemoració del 750 Aniversari de l ‘Alliberament de l’illa de Formentera.

 

Cal mencionar la participació en l’edició d’un vídeo promocional de la CostaBrava que la cadena britànica BBC, va realitzar per a tot el mon de parla anglesa.

 

Aixímateix va participar a l’espectacle Antologia de l’Havanera, que es va representar al Teatre Condal de Barcelona.

El Grup Bergantí amb més de trenta anys d’experiència musical, ha enregistrat sis discos en format CD, va col·laborar en l’edició del disc de la Cantada de Calella dePalafrugell l’any 1.988, en el disc de la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós del’any 2.000 ,en el disc de l’homenatge al mestre Ortega Monasterio l’any 2001, en eldisc i DVD de Els Cremats de l’any 2008, i en el disc de la Cantada de Calella dePalafrugell de l’any 2013.

 

El “GRUP BERGANTÍ” està format per quatre components que són:

 

PERE FORT I HUGAS (Tenor i acordió)

 

JOAN RIPOLL I VALLS (Baríton)

 

PERE MARGALL I CUATRECASES (Baix)

 

MIQUEL LLORENS I GARANGOU (Guitarra)

 

La direcció musical, artística i arranjaments són a càrrec del mestre PERE FORT i HUGAS.

 

Contacte:

 

www.grupberganti.cat

  

MES DE 2.500 ACTUACIONS DEL GRUP BERGANTÍ


VORAMAR

Som el grup d'havaneres Voramar, de la Bisbal d'Empordà, Catalunya.

 

Aquest any complim 26 anys d’història a dalt dels escenaris.

 

Durant aquest vint-i-sis anys de trajectòria hem anat adquirint i perpetuant un estili

un caràcter propis, fruit del nostre treball vocal e instrumentaloferint al públic un repertori variat d’havaneres i valsos mariners, així com de sardanes.

 

El que més satisfacció ens aporta és l’acceptació del públic del nostre repertori i la bona sintonia que genera el directe. La nostra activitat ens ha dut per tota la geografia catalana així com per altres indrets: Alacant, Pamplona, Getxo, Vigo,etc.

 

Així també, la nostra formació, juntament amb colles geganteres,sardanistes i castelleres, ha representat Catalunya en diversos països d’Europacom Portugal, Luxemburg, Alemanya i Itàlia dintre de la Setmana Catalana per a“La promoció turística de Catalunya”.

Actualment tenim en el mercat sis discos. Entre d’altres: “Un cant al mar”, “Canta per a tu”, “Voramar segueix cantant”... i el darrer que va ser gravat durant aquest hivern anomenat “Gira Havanera 2015 ".- vídeo del Grup voramar a tv3, 27 de març per el motiu del 25 anys del Grup: http://bit.ly/1UwUiQK

 

Si voleu visitar la nostre web:

 

http://www.havaneresvoramar.com


TAVERNA

El Grup la Taverna, neix a finals del 1992, amb la formació

de quatre components, amb quatre veus i varis instruments.

 

Hem fet arribar l’havanera i cançó de taverna a restaurants, casaments convencions, promocions d’empreses, també en celebracions privades i públiques.

 

Participació habitual a la reconeguda Mostra de cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols.

 

 

Intervenció a algunes edicions de la Festa de la Sal de l’Escala. Actuacions a les tavernes La Bella Lola, Can batlle, Can Ricard i La Vela Calella de Palafrugell, Tot Som Pops de Colera , per tot Catalunya ( Manresa, Igualada, Olot, Barcelona, Lleida, Aitona, Calella de Palafrugell , Vic , Granollers , Girona, etc..). Participació a la 43ª Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell (any 2009).

 

A l’estat espanyol ( Guadalajara, Vitòria, Getxo, Pamplona, Madrid, Mallorca, Menorca, etc……).

 

Hem enregistrat un K7 l’abril del 1994 amb el títol “Iecsalis” , un primer CD el març del 1998 amb el títol “ La noia de Sinera”, un segon CD el gener - febrer del 2001 “De port en port” , un tercer CD amb el títol “La Becaina” un CD gravat el gener - febrer del 2007 amb el títol “de la mar... tornaré” un CD amb el títol “ Mirada blava “ 2009 i un últim CD enregistrat el novembre-desembre 2011 amb el títol “ Es petit barquet “.

 

El grup el formen:

 

Miquel Pedrol ------ Veu

Georgina Espolet ------ Veu i guitarra

Albert Roncero ------ Veu i Acordió

 

Per contactar amb nosaltres:

www.lataverna92.blogspot.com